arbeid thuis        vroedvrouwenbevalling in UZ Gent    thuisbevalling

site design: MaZe

copyright 2013 Gent Bevalt


       praktijk     zwangerschap     bevalling     kraamtijd     borstvoeding     0-1 jaar     contact

Arbeid thuis

 

Met arbeid worden de eerste uren waarin je lichaam zich voorbereidt op de geboorte bedoeld. Deze fase duurt gemiddeld bij een eerste kindje 14-16 uur. Tijdens deze fase heb je weeen en krijg je ontsluiting.

Wij kunnen je arbeid zowel thuis als in het ziekenhuis begeleiden.Is mijn bevalling begonnen?


Het is niet altijd makkelijk om zelf in te schatten of je bevalling begonnen is.

Wil je graag in het ziekenhuis bij je gynaecoloog bevallen, maar wil je heen-en weer ritjes naar het ziekenhuis vermijden, dan kunnen wij jou thuis komen onderzoeken voordat je naar het ziekenhuis vertrekt, zo kom je thuis te weten of je bevalling echt begonnen is. Op die manier is de kans kleiner dat je te vroeg naar het ziekenhuis vertrekt.Het eerste deel van je bevalling thuis beleven


Veel vrouwen willen in het ziekenhuis bevallen maar willen het eerste deel van de bevalling (de arbeid) gedeeltelijk thuis, in hun vertrouwde omgeving beleven.

Wij komen dan bij jou thuis, het verloop van de arbeid controleren. We evalueren oa de ontsluiting en beluisteren het hartje van de baby. We bieden aan jou en je partner ondersteuning bij het opvangen van de weeën. Zodra de ontsluiting vordert, geven we aan wanneer het tijd is om rustig naar het ziekenhuis te vertrekken.

Op deze manier kan je langer in je eigen vertrouwde omgeving blijven, wat het verloop van de bevalling en de pijnbeleving positief beïnvloedt.


Indien je dit wenst kunnen we je ook verder begeleiden in het ziekenhuis. In UZ Gent kun je, dankzij onze overeenkomst, kiezen voor een “Gent bevalt”- vroedvrouwenbevalling.

In de andere Gentse ziekenhuizen kunnen we jou verder coachen en ondersteunen tijdens de weeen. We nemen dan geen medische verantwoordelijkheid meer van zodra we in het ziekenhuis zijn.Met je eigen vroedvrouw naar het ziekenhuis


De vroedvrouwen in het ziekenhuis kunnen je tijdens je bevalling goed begeleiden. Wanneer het echter heel druk is, hebben de vroedvrouwen niet altijd voldoende tijd om jou intensief te ondersteunen.


De vroedvrouwen van Gent bevalt kunnen je coachen tijdens jouw arbeid in het ziekenhuis . Zo heb je de mogelijkheid om door eenzelfde vertrouwd persoon door je weeën heen geloodst te worden.

Elk ziekenhuis heeft wel zijn eigen afspraken en regels.

Gent bevalt heeft duidelijke afspraken met UZ Gent.

Beval je niet in UZ Gent, geef dan tijdens je zwangerschap, je gynaecoloog aan dat je graag je eigen vroedvrouw wil meenemen naar het ziekenhuis, hij/zij zal jou dan de mogelijkheden uitleggen.Omdat heel wat bevallingen ’s nacht beginnen, en je de start van de bevalling onmogelijk kan plannen, engageren wij ons gedurende 5 weken voor jou, 24u op 24u, 7d op 7d beschikbaar te zijn. Daarom rekenen wij een wachtvergoeding aan. Een aantal hospitalisatievezekeringen betalen deze vergoeding (gedeeltelijk) terug.

We spreken op voorhand het bedrag van de wachtvergoeding af, daarin zit dan ook alles inbegrepen (onder andere verplaatsingskosten en gebruik van materiaal zoals doptone e.d.).