praktijk     zwangerschap     bevalling     kraamtijd     borstvoeding     0-1 jaar     contact

Kraamtijd


Na de bevalling breekt er een bijzondere periode aan. Een periode vol verwondering voor het nieuwe leven in jullie gezin. Dit is ook een tijd met heel wat veranderingen en vaak ook vele vragen hieromtrent. Gent Bevalt biedt antwoord op deze vragen en ondersteunt wanneer nodig gedurende het eerste levensjaar van jullie kind.


Ben je thuis of poliklinisch bevallen, dan komen we de eerste dagen regelmatig aan huis. We nemen de medische opvolging van moeder en kind op ons en beantwoorden al je vragen. Na deze eerste week kunnen we verderop in de kraamtijd nog steeds nazorg bieden indien nodig.


Rijzen er nieuwe vragen op na ontslag uit het ziekenhuis? Ook na een ziekenhuisbevalling kan je op ons beroep doen. Wij komen dan indien nodig bij jou op huisbezoek.

Heb je bijvoorbeeld wat last van je knipje of scheurtje, heb je vragen over de voeding van je kindje, over troosten bij huilen, over babyslaapjes,… Voor al deze en vele andere vragen kan je steeds bij ons terecht.


Elke moeder heeft na de bevalling recht op een aantal huisbezoeken. Hiervoor heb je geen voorschrift van een arts nodig.
Gent Bevalt werkt met het 'derde betaler' systeem, waarbij je geen geld in huis moet hebben bij een postnataal huisbezoek. Hierbij volstaat een klever van de mutualiteit.


Tijdens het volledige eerste levensjaar van je kindje kan je dus op ons beroep doen, je vindt hierover meer info in het rubriekje 0-1 jaar.

site design: MaZe

copyright 2013 Gent Bevalt